Red Dead Redemption 2 е една от най-горещите игри на годината и нов слух твърди, че нейните създатели обмислят междуплатформен мултиплейър за уестърн приключението.

Темата за т.нар. кросплей – възможността геймъри с различни конзоли да играят заедно онлайн на една игра – е особено актуална, след като игри като Minecraft и Rocket League вече позволяват това.

Слухът твърди, че Rockstar Games обмисля именно вариант, при който Xbox One и PS4 геймърите да играят заедно в Red Dead Redemption 2. Студиото явно вече води разговори със Sony и Microsoft да отворят онлайн инфраструктурата си за подобен мултиплейър. Технологично, това вече е възможно и дори по-рано тази седмица именно Microsoft обяви, че Minecraft ще поддържа практически всички платформи без PlayStation. Причината, поради която Sony не се съгласява на това е, че компанията се опасява, че не може да гарантира дигиталната безопасна среда за играчите си, ако те играят с хора на Xbox One и Nintendo Switch.

Имайки предвид, че Red Dead Redemption 2 е игра за възрастни и вероятно ще има рейтинг М, тази пречка може да отпадне в случая.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.