E762_58786754672FCD051

Още вчера Rovio започнаха да публикуват интригуващи съобщения в акаунта си в Twitter. “Очаквайте скоро голямо приключение с нови птички!” Под съобщението бе поставено мистериозно изображение, показващо силуетите на шест птички (вижте по-долу). Е, компанията не ни остави дълго да се чудим за какво става въпрос. Днес те обявиха, че действително пускат нов епизод от поредицата Angry Birds на име Angry Birds Stella.

D451_598765462FCD051

 

На този етап не знаем кой знае колко за играта. Освен птичката Стела, обаче, която сме виждали вече в други игри от поредицата, ще има цели пет нови птички. В какъв сюжет ще бъдат забъркани всички тези пернати приятели, засега не е ясно, но със сигурност ни очакват много приключения и надпревари. В посветената на Angry Birds Stella уеб страница Rovio загатват само, че новите птички са “най-добри приятели през повечето време”. Това може би означава, че новите хвъркати герои в играта ще бъдат въвлечени в комични спорове помежду си.
Другото нещо, което ни направи впечатление в изображението качено на тази уеб страница е различният стил, в който са нарисувани героите. Само погледнете скалата в далечината или бледия силует на Стела до нея: не ви ли напомнят на класическа анимация на Disney? На този етап не сме чували за някакво партньорство между двете компании, но ако има такова, те със сигурност ще си кажат скоро.
За съжаление, това е всичко, което знаем в момента. Angry Birds Stella вероятно ще излезе през есента, но тази информация все още не е потвърдена от финландската компания.

 xbox360-bg.net