D2EE_52F6566765478
Собствениците на конзоли на Nintendo не трябва да се отчайват от негативната критика, която напоследък се изсипа върху японската компания. Малко по-късно тази година те ще могат да се насладят на една истински вълнуваща игра – Sonic Boom. От Sega обещаха, че играта ще излезе до няколко месеца и ще може да се играе както на Nintendo Wii U, така и на Nintendo 3DS.

От Sega описват играта като “ново разклонение на вселената на Sonic”. Действително, Sonic Boom се очертава да бъде не просто игра, а цял франчайз включващ видео игра, компютърно анимиран телевизионен сериал и поредица от играчки. Почитателите на гейм сериите, също така, ще бъдат изненадани с промени във външния вид на героите – Соник сега има по-дълги крака и носи кафяво шалче, а Тейлз има нов колан. Ейми, за разлика от тях, изглежда непроменена. Най-много се е променил Нъкълс, който изглежда така сякаш няколко години е бъхтил здраво във фитнеса.

Sonic Boom ще бъде третата и последна игра ексклузивна за платформите на Nintendo. Тя ще включва всички традиционни елементи на поредицата – скорост, битки, разучаване на нови територии, като, поне Wii U версията изглежда е оптимизирана за управление от четирима играча едновременно.

Гореспоменатият телевизионен сериал ще включва 52 епизода от по 11 минути и ще бъде излъчван по Cartoon Network в САЩ през сезон 2014/2015.

Що се отнася до играчките, те са създадени с партньорството на Tomy и включват плюшени играчки, екшън фигурки и дистанционно управляеми колички.

 xbox360-bg.net