846C_534342C44FF

Двама от основателите на Sledgehammer Games – Глен Шофийлд и Майкъл Кондри – взеха участие в тазгодишното издание на Конференцията на разработчиците на игри. Те посветиха голяма част от презентацията си на гордо обсъждане на настоящия си проект – тазгодишната серия на популярната гейм поредица Call of Duty.
Шофийлд заяви, че играта е “най-амбициозното и най-креативно” заглавие, с което той и екипът му са имали честа да се занимават. Не само Sledgehammer са на това мнение, обаче. Още преди време Главният изпълнителен директор на Activision Blizzard Робърт Котик бе описал тазгодишното издание на Call of Duty като “вероятно най-добрата игра от Call of Duty, която някога е била създавана”.
Напомняме, че заглавието дори още не е анонсирано, но повечето ни колеги от гейм индустрията са на мнение, че това ще се случи до няколко месеца. Activision по принцип анонсират новите игри Call of Duty през май и едва ли новата игра ще е изключение от тази традиция.
Шофийлд и Кондри са екип от дълги години, като един от най-известните им проекти бе създаването на франчайза Dead Space за Electronic Arts. Двамата станаха част от Sledgehammer Games през 2009 година. Първият им проект в студиото бе Call of Duty: Modern Warfare 3, който разработиха съвместно с Infinity Ward. В момента в Sledgehammer Games работят около двеста души, което го прави едно от най-големите студия в северна Калифорния.

xbox360-bg.net