Според думите на добре запознатия с дейността на Sony Ахсан Рашид (Ahsan Rasheed), гейм-конзолата PlayStation 4 ще поддържа игрите за приставките PS1 и PS2 от предишно поколение, като по-голямата част от тези игри ще поддържат резолюцията на PS4 – 1080p. Засега емулаторът не е напълно изчистен от грешки и не всички предишни игри работят устойчиво.

1CC6_53ewewe33F4CE

 

 

Още през януари тази година Eurogamer съобщи, че Sony работи върху емулатор за стари PS1 и PS2 игри, които ще могат да се играят на новата конзола PS4 и още тогава стана ясно, че рано или късно най-известните класически игри ще се появят в PlayStation Network, но поддръжката на рендиране с оригиналната за PS4 резолюция 1080p, а напълно е възможно да има и други HD-подобрения, изглежда много интересна и по този начин старите игри ще получат нов живот и ще се играят по нов начин.

EF30_533543F4CE

Ахсан Рашид съобщи още в Twitter, че в PS4 ще бъдат добавени подобрения, засягащи Blu-ray и мултимедийния плеър. Той обърна внимание на това, че Sony обръща голямо внимание на шлема за виртуална реалност Project Morpheus.

Компанията, създала PS4 и Dualshock 4 работи именно по този начин – внимателно се вслушва в идеите на програмистите и разработчиците в своите студия и следи най-новите постижения на другите фирми.

xbox360-bg.net