4F70_532B54545205B

По време на гейм експото Е3 през лятото на 2013 година Sony обявиха, че работят по оригинални видео продукции  за платформата PlayStation. Тогава не бе съвсем ясно за какво става въпрос, но вече знаем, че японската компания е подготвила оригинален сериал на име Powers, всеки от чийто епизоди ще бъде с продължителност от един час.

Powers изглежда е базиран на графичния роман на Брайън Майкъл Бендис и Майкъл Ейвън Оуминг, който е вдъхновявал и други режисьори с възможността за филмовата му адаптация. Сериалът ще комбинира елементи от няколко жанрове – фентъзи за супергерои, криминален филм ноар и полицейски екшън и, според различни източници, ще съдържа общо десет епизода. За сюжета на филмовата поредица не се знае особено много, освен че суперсилите на хората са просто “поредния катализатор на убийства и хаос”. Но за това можем да се досетим и сами.
Ясно е, иначе, че главният герой в Powers ще е детективът Крисчън Уолкър, чиято мисия е да защитава хората и да разследва случаи, в които са замесени мъже и жени със супер сили, наричани още “powers”, откъдето идва и името на сериала. И последното, което научихме, е, че поредицата ще се отличава с “качество характерно за продуктите на най-големите телевизионни студия”.
Все още не знаем кога ще бъде излъчен пилотният епизод на Powers, както и на кои конзоли ще може да се гледа. Дали, например, поредицата ще е достъпна само за собствениците на най-новата конзола на Sony – PlayStation 4? Ще чакаме повече подробности по въпроса.

xbox360-bg.net