Съвсем скоро Valve ще изпрати на 300 бета-тестери 300 гейм-приставки Steam Machine, оборудвани с Steam контролери. Компанията е разпратила писма до феновете, че първата серия игрови приставки ще слезе от конвейера на 13-ти декември, петък. Публикувани са и няколко фотографии на поточните линии.

291D_5thtrh2A98B6F

300-те късметлии, които са спечелили възможност за участие в бета-тестовете са уведомени, че ще получат от Valve геймърски приставки. В техните профили на Steam Community са се появили специални знаци, указващи, че са присъединени към тестовата програма, а в игровите библиотеки са добавени редица игри, работещи под управлението на SteamOS.
Поради различни юридически причини Valve ограничава бета-тестовете само за жителите на САЩ. Компанията подчертава, че това обидно ограничение важи само за първите 300 бройки, а комерсиалния вариант на Steam Machine ще се продава по целия свят. Допълнителна информация на тази тема ще бъде публикувана на 6-ти януари, когато на изложбата CES ще бъде направена презентация на различни геймърски приставки.

FFC3_52rthrthA98B6F

Разбира се, ограниченията не се отнасят до свободната операционна система SteamOS, която от утре ще бъде достъпна за изтегляне от потребителите и комерсиалните производители на клонове на тази игрова приставка.

 

xbox360-bg.net