17-tales-of-hearts-r-3-art-box-cover-japanese-article-610x260

Bandai Namco ще пренесат в Европа римейка на японското ролево заглавие за PlayStation Vita – Tales of Hearts R. Все още не е обявена дата на излизане, както и дали играта ще се разпространява на физически носител. Новината е придружена с официално изявление на Hideo Baba, продуцент на поредицата “Tales of”.

Tales of Hearts R разказва за приключенията на младия Kor, който живее в малко селце край морето със своя дядо. Там той се среща с млада дама на име Kohaku. Момичето е жертва на зла магия от вещица, която Kor опитва да премахне. Несъзнателно в стремежа си да помогне той разбива нейния източник на емоции – т.нар. “Spiria Core”. След този нелеп инцидент, Kor се отправя в търсене на начин, по който да подобри състоянието на Kohaku.

Римейкът Tales of Hearts R включва двама нови управляеми персонажи – Calcedony Arkham и Galad Grinus. Голяма част от битките в играта се провеждат във въздуха, след като героите скачат и изпълняват различни бойни комбинации без да докосват земята. Разработчиците наричат тази система Aerial Chase Linear Motion Battle System.

Европейското поделение на Bandai Namco сподели, че допълнителна информация ще има на по-късен етап, тъй като компанията в момента ще фокусира усилията си в промотиране на предстоящата английска версия на Tales of Xillia 2 за PlayStation 3.

 xbox360-bg.net