8623084712_265ac56940.jpg

В интервю за WorldsFactory Павел Чмиеларц от The Astronauts говори за идеите и влиянието зад The Vanishing of Ethan Carter.

Играта на младото студио показва страхотна визия в трейлърите, използването на новаторска техника и доста любопитна история, която ще се опита да ви уплаши, напрегне мисленето ви до краен предел и ви достави едно истинско удоволствие, подплатено с истинска криминална история.

В началото на интервюто Чмиеларц бива запитан от Алесио Палумбо от медията относно влиянията зад играта. Какво е оказало най-голямо влияние при The Vanishing of Ethan Carter – Стивън Кинг, “Туин Пийкс” и още?

Чмиеларц (бивш разработчик от People Can Fly, замесен в разработката на игри, като Painkiller, Bulletstorm и Gears of War: Judgment) признава, че Кинг е сред авторите, които определено са повлияли, но не е само той.

“Играта е вдъхновена от странната литература (weird fiction), а както Чайна Мелвил я дефинира веднъж, тя е смес от траш-литература и сюрреализъм. Така че да, има известна доза сюрреализъм в играта. Нужно е обаче да отбележа: точно, както в “Туин Пийкс” имаше обяснение за всичко, така и в нашата игра всичко бива обяснено. Ние бяхме вдъхновени и от други неща, и сте прав, че Кинг е сред тези влияния. Аз го считам най-вече за автор на такава “странна литература”. Други неща, от които сме черпили вдъхновение са комиксите Locke & Key и игри като Amnesia.

A какво е да създаваш игра, в която никой не стреля? Чмиеларц споделя, че това е особено трудно. Една от основните трудности тук е, че създавайки игра, която не е шутър, разработчикът няма възможността да използва предварително изградена рамка, темплейт, и това е все едно да създаваш много игри в една. Според него в бъдеще ще се появяват доста примери, в които се сливат геймплей и разказването на история в едно. “Вече виждаме някои чудесни примери за това – от Portal до Journey, така че аз съм настроен доста оптимистично за бъдещето в това отношение”.

Играта прави премиерата си на 25.09.2014г. за PC, а по-късно и за конзоли, като може да се поръча вече и предварително в Steam.

xbox360-bg.net

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.