CA0C_5654345672F21106

От гейм студиото Ubisoft изпратиха петиция до Американското патентно ведомство като протест срещу нареждането да се откажат от търговската си марка “Watch Dogs”. Въпросното нареждане бе направено от ведомството миналия уикенд като търговската марка, за която става въпрос, се отнася до използването й за “геймърски софтуер и електронни игрови програми”, както и всякакви други свързани с тази сфера продукти и услуги.

След като нареждането доби обществен статут се започнаха многобройни спекулации в различни геймърски форуми, в които някои членове дори предположиха, че Ubisoft вече са се отказали от търговската си марка и именно това е причината за забавянето на следващата им игра от поредицата “Watch Dogs”. Изглежда, обаче, нещата не стоят точно така.
В петицията си от гейм студиото твърдят, че нареждането няма никаква правна сила. Нещо повече, от патентното ведомство твърдят, че са направили това нареждане след молба от самата компания подписана лично от Главния им изпълнителен директор Ив Гилемо. От Ubisoft, обаче, твърдят че Гилемо изобщо не е подписвал подобна молба.
От студиото, също така, отрекоха спекулациите, че проблемът с търговската марка има нещо общо със забавянето на развитието на новата игра.

xbox360-bg.net