Valve направи голямо обновяване на гейм-енджина Source, което засегна много култови игри, някои от които се появиха доста отдавна.

C4B3_537766C8A01

Този енджин стана популярен благодарение на проекти, като Counter-Strike: Source и Team Fortress 2, които и сега могат да се похвалят с големи армии от фенове. Малко са гейм-студията, които могат да се похвалят с техническата поддръжка на игри, представени на пазара преди 5 години, които едва ли носят някакви доходи. Очевидно, Valve не е в това число.

В сайта на Valve (store.steampowered.com/news/13353) се казва, че са излезли ъпдейти за Team Fortress 2, Counter-Strike: Source, Day of Defeat: Source и Half-Life 2: Deathmatch, които ще влязат в сила автоматично в Steam и не е необходимо никакво инсталиране от страна на геймърите.

4C1E_537C8A8701

Освен подобряване на графиката, има промени и в програмната логика. Така например променливата mat_texture_list сега се счита за чийт и е блокирана, за да се предотврати експлоатацията на определени участъци от картата. Обновена е и функцията за работа с мрежовите ресурси и вече е възможна проверка за файлове с некоректни имена.

В безплатната Team Fortress 2 е подобрена системата за пресмятане на вероятността за критична атака с автоматично оръжие.

xbox360-bg.net

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.