По време на миналогодишния анонс на геймърската операционна система Steam OS, компанията Valve представи и допълнително оборудване, поддържано и препоръчвано за тази операционна система. Част от това оборудване бе и специалния джойстик, наречен Steam Controller. Още при анонса призводителят съобщи, че външният вид на това устройство ще претърпи промени. Това се оказа вярно и най-значимата разлика е отсъствието на екран в средата на иновативния джойстик.

6398_5326B7E88765F

Valve публикува във фирмения си блог “една от последните версии” на контролера Steam Controller. Устройството е характерно с черния си цвят, съвременния дизайн, а на геймъра за управление на игровия процес се предлагат 10 хардуерни бутона и 2 сензора. Джойстикът има режим на вибрация и е осигурена безжична връзка с компютъра.

Официалният дебют на Steam Controller ще се състои още тази седмица по време на конференцията Game Developers Conference 2014 – едно от най-интересните събития на световната гейм-сцена. Очаква се представянето на 12-тата версия на DirectX,  Intel, AMD и Nvidia вече са приготвили най-новия си хардуер, Sony ще се появи с нова презентация, Valve ще разкаже за новите си експерименти, очаква се очертаване на ключовите тенденции в компютърния игрален свят.

xbox360-bg.net