Valve обявиха, че работят по очила с виртуална реалност, които ще направят видео игрите още по-вълнуващо и реалистично преживяване. Устройството ще бъде представено идния януари по време на “Дните на разработчиците на Steam”, в рамките на които ще се проведе събитие на тема “Какво може, би трябвало и със сигурност ще бъде виртуалната реалност в следващите две години”.
По време на събитието Майк Абраш от Valve ще говори за това как софтуерът Steam може да бъде оптимизиран за работа с такъв тип гейм платформа. Абраш, също така, ще разкрие прототипните модели на очилата. Няколко случайни присъстващи на събитието, също така, ще бъдат поканени на сцената да изпробват въпросните прототипи.
Кога прототипите ще се превърнат в реални продукти, е трудно да се каже. С изявлението на Valve обаче вече виждаме наченките на война, в която главният им противник ще е Oculus Rift – безспорно най-известните очила за виртуална реалност в света. Те, също като устройството на Valve, не са готови да бъдат пуснати на пазара, но това със сигурност ще се случи ако не догодина, то поне до две години.
Valve със сигурност не искат да стоят със скръстени ръце през цялото това време.

Повече за гейм продукта ще разберем през януари.

 

xbox360-bg.net