BE37_5349654563476

Издателят на едно от най-успешните F2P заглавия World of Tanks заяви, че компанията следи с интерес развитието на Oculus Rift, но ще реализира този интерес в конкретни действия само, ако шлема се продаде в повече от пет милиона единици.

Викторий Кислий, шеф на студиото зад WoT Wargaming, заявява пред CVG, че лично той е впечатлен от технологията. Но от бизнес гледна точка, той заяви, че от платформата е нужно да се продадат от пет до десет милиона компалекта, за да може компаниите доставящи F2P заглавия да проявят сериозен интерес.

“Ако е нещо значимо, нещо глобално, ние ще прегърнем технологията”, заявява в интервюто, което може да видите по-долу. “Ние сме отдадени на free-to-play идеята и днес може да се каже, че следваме вече free-to-win”, споделя той, разкривайки, че 75% от играещите WoT не плащат и стотинка, за да играят. “И обожаваме всичките ни играчи. За free-to-play, пет до десет милиона е добра потребителска база. Така че ако Xbox One или Oculus достигнат тези цифри, ние ще сме там”.

Кислий, който заяви по-рано, че личната му амбиция е да докаже, че F2P заглавията не са единствено игри с ниско качество, помогна за увеличаването на играещите WoT до 75 000 000 регистрирани играещи и над милион конкуриращи се помежду си геймъри.

xbox360-bg.net