9EB3_535915u5u07D

Добра новина за почитателите на стратегическите игри, които разполагат с таблет или смартфон с Android. Едно от заглавията събрали най-положителна критика през последните месеци – X-COM: Enemy Unknown – най-накрая е съвместимо и с мобилната операционна система на Google. Досега играта можеше да се играе само в iOS или на компютъра.

От днес, обаче, всеки може да си поръча заглавието от Google Play за $9,99. Ако не сте запознати със сюжета на играта, уточняваме, че XCOM – като почти всяка стратегия – комбинира динамични ходове, например битки с врагове, с по-дългосрочни мисии като създаване на база и по-нататъшното й поддържане. Играчите участват в международни мисии с две взаимосвързани цели – да се справят със заплахата от извънземно нашествие и да предотвратят вселяването на чувство за паника и страх по света.

Играта наистина изисква стратегическо мислене, тъй като, например, когато един член на отряда ни умре, той умира завинаги и, за да го заместим, трябва да обучим нов човек от самото начало. Всяка успешна мисия се възнаграждава, но за да са сигурни, че ще продължат да получават пари, играчите трябва да се стремят страната им да остане в “добрия списък” и, в същото време, да използва наличните си средства за разработване на нови технологии като оръжия, реактивни двигатели, инфраструктура и други.

Повече за играта можете да научите тук

xbox360-bg.net