Внимание ! Статията е все още непълна и не претендира за изчерпателност.

В тази статия ще намерите разяснения на някои от термините, свързани с XBOX 360 конзолата. Описанията ще бъдат допълвани постепенно.

Dasboard – Графичният потребителският интерфейс на XBOX360. Blades, Blades Dashboard – първоначалния интерфейс на конзолата. NXE, NXE DasboardNew XBOX Experience. Това е съвременният изглед на дашборда на конзолата.

Homebrew – общо название на програми, написани от потребителите, които не са предвидени да работят на конзолата, тъй като не са “подписани” от нито един производител на игри. Могат да бъдат стартирани само на JTAG конзоли, където тази необходимост отпада. Могат да бъдат какви ли не – от емулатори до игри или уеб сървъри и сервизни програми.

JTAG/SMC хак – този начин на хакване спада към хардуерните модове, т.е. със интервенции по хардуера. Ефекта от хакването се състои в това, че конзолата практически се “отключва” – може да стартира абсолютно всяка изпълнима на нея програма, без да е необходимо тя да е “подписана”. С този хак могат да се играят/отключат абсолютно всички аркадни игри и DLC-та към тях, както и да се играят игрите от дискове, без да е необходимо да имате диск в DVD-то. Конзолата може да подкарва и емулатори, както и всякакви други интересни и полезни програмки, които се наричат с общото име homebrew. Игрите могат да се свалят на диска на конзолата през вградения FTP сървър в някои от програмите. Конзолите, подлежащи на такъв хак са изключително редки и е почти невъзможно да бъдат намерени в търговската мрежа в момента.

JTAG/RGH (Reset Glitch хак) – сравнително нов начин на хакване, но пък е приложим на всички конзоли

xbox360-bg.net