C026_57ytr43285949

Microsoft съобщиха, че през септември тази година конзолата им Xbox One ще бъде пусната в продажба в 26 нови пазара, включително Япония и редица страни в Европа (без България, за съжаление). От компанията обещаха, че към края на април ще предоставят повече информация по въпроса, вероятно точните дати на излизането на конзолата и цената, на които ще се продава.

Иначе, по-късно тази година на Xbox One ще могат да се порадват потребителите от Аржентина, Белгия, Чили, Колумбия, Чехия, Дания, Финландия, Гърция, Унгария, Индия, Израел, Япония, Корея, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Русия, Саудитска Арабия, Сингапур, Словакия, Южна Африка, Швеция, Швейцария, Турция и Обединените арабски емирства.
В допълнение към това съобщение от Microsoft разкриха и кратка статистика, сочеща, че в момента потребителите на Xbox One прекарват над пет часа дневно, използвайки конзолата си. От компанията, също така, споделиха, че миналата седмица са отчели най-голяма активност на собствениците на конзолата от пускането й на пазара насам.
И накрая, Microsoft обещаха, че ще върнат известията, които ни показват, че наш приятел започва игра в Xbox Live. Това ще стане с ъпдейт насрочен за април.

xbox360-bg.net