B20D_531728976557883C8

 

Добра новина за настоящите и бъдещи собственици на Xbox One. На 11 март последната конзола за игри на Microsoft ще се сдобие с нова функция, позволяваща й да стриймва на живо геймплей от популярната онлайн услуга Twitch.tv. Запомнете тази дата, защото пак тогава, за ограничено време, Microsoft ще пуснат на пазара комплект включващ Xbox One и играта Titanfall на цена от $499.

Но да се върнем на Twitch. За разлика от едноименното приложение за PlayStation 4, версията за Xbox One е разработена от създателите на онлайн услугата. Говори се, че потребителите на конзолата на Microsoft ще имат възможността директно да започнат игра с потребителя, чийто геймплей гледат. Благодарение на Kinect, освен това, стриймването ще се включва с простата команда: “Xbox, broadcast!”. Нещо повече, за разлика от Twitch за PS4, който позволява на геймърите да стриймат геймплей само от друг PS4, собствениците на Xbox One ще могат да стриймват съдържание независимо от платформата, на която се играе.

И накратко за Titanfall. Гореспоменатият пакет, който в Европа ще струва €499, на практика подарява на купувачите си играта дебютираща на пазара на същата дата. Точно колко време ще трае промоцията, засега не е ясно, но като се има предвид какви обещания сме чували за Titanfall, то тя със сигурност ще си струва.

В споменатия пакет ще има и всичко друго, което всеки собственик на Xbox One е получил при покупка, а именно: конзолата, сензора Kinect, моно слушалка за разговори и едномесечна trial версия на Xbox Live. Изненадващо, включеният също в пакета контролер ще е стандартният, а не специалния Titanfall контролер, който, между другото, вече може да бъде поръчан.
7FF5_539087651723C8

 xbox360-bg.net